A Somogy Megyei Főügyészség a 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt a 34 éves bodrogi nő ellen.

A vádlott 2007. óta élt együtt élettársával és 10 éves közös gyermekükkel bodrogi családi házukban.

2010. őszén észre vette, hogy teherbe esett élettársától, és mivel a férfi nem akart újabb közös gyermeket, a nő a terhességét eltitkolta, orvosnál nem járt.

Tavaly januárban az egyik reggel 6 óra körüli időben észlelte, hogy megindult a szülés, ezért a fürdőszobába ment, és a fürdőkádban egy élő, életképes 54 cm hosszúságú leánygyermeket szült. A kád melletti polcról levett egy hat és fél cm vágóélű ollót, azzal elvágta a köldökzsinórt, majd az ollóval elvágta a gyermek nyakát is. A halál néhány percen belül a nyaki sérülést követő vérvesztés miatt következett be.

A nő ezután a csecsemőt egy töröközőbe csavarta, egy nylonzsákba tette, majd a konyhában lévő 200 literes fagyasztó ládába rejtette. A méhlepényt a köldökzsinórral együtt lehúzta a WC-n.

Az újszülött holttestét 2011. november 22. napján a vádlott élettársa fedezte fel.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádiratban fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá, hogy a Kaposvári Törvényszék az idősebb gyermeke vonatkozásában szüntesse meg az anya szülői felügyeleti jogát.

Címkék: fagyasztóláda, terhes, újszülött, Bodrog, csecsemő, kék hírek