A január 25-én folytatódó tárgyaláson várhatóan ítéletet fognak hozni G. Ákos perében. A csütörtöki tárgyalás során a lövöldöző ügyvédje, Papp Gábor újabb kiegészítést szeretett volna kérni, azonban ezt elutasították.

Csütörtökön csak a harmadik igazságügyi elmeszakértői csoportot hallgatták meg, akiknek az volt a feladata, hogy feltárják, hogy mi az oka az első kettő elmeszakértői csoport közötti véleménykülönbségnek.

A harmadik, szegedi elmeorvosszakértők a kaposváriaknak adtak igazat, tehát G. Ákos büntethető. Az eltérő szakvélemények oka pedig az volt, hogy különböző időpontokban, különböző módszerekkel vizsgálták a lövöldözőt - írja a bama.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, az ámokfutó G. Ákos három hallgatót sebesített meg és a terembe lépő takarítónő lábába is belelőtt. Az egyik áldozatot, egy 19 éves kaposvári fiút D. Miklóst három helyen érte találat, ő a helyszínen életét vesztette.

A korábbi tárgyaláson ismertették egy harmadik igazságügyi elmeorvosi szakértői csoport véleményét is, mely szerint G. Ákos enyhe fokban volt korlátozva cselekedetei súlyának felismerésében.

Nézze meg korábbi cikkünket a témában!

Címkék: pécsi egyetemi lövöldöző, szakvélemények, várható ítélet, tárgyalás, január, kék hírek