Szerdán folytatódott a pécsi egyetemi lövöldöző, G. Ákos büntetőpere a Baranya Megyei Bíróságon. Az ügyészség G. Ákost előre kitervelten, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ámokfutó G. Ákos három hallgatót sebesített meg és a terembe lépő takarítónő lábába is belelőtt. Az egyik áldozatot, egy 19 éves kaposvári fiút D. Miklóst három helyen érte találat, ő a helyszínen életét vesztette.

A tárgyaláson ismertették egy harmadik igazságügyi elmeorvosi szakértői csoport véleményét is, mely szerint G. Ákos enyhe fokban volt korlátozva cselekedetei súlyának felismerésében, azonban nem skizofrén - írja az MTI.

Azért volt szükség egy harmadik elmeorvosi szakértői véleményre, mert az eljárásban résztvevő korábbi szakértői vélemények egymással ellentétes álláspontot foglaltak.

Az új vélemény tehát azt állapította meg, hogy G. Ákosnak személyiségzavara van, tettét beszűkült tudatállapotban követte el, azonban úgynevezett tudatborulás nem következett be nála.

gere ákos lövöldöző pécs

 

MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A védelem által felkért szakértők szerint G. Ákos a tett elkövetésének idején súlyos, a nyomozóhatóság által felkért szakemberek véleménye szerint viszont csak enyhe fokban volt korlátozva cselekedetei súlyának felismerésében.

Mivel az ügyész szerdán a harmadik szakértői vélemény készítőinek meghallgatását, a védő pedig a vélemény kiegészítését és az ügyben eljáró összes ideg-elme szakértői csoport párhuzamos meghallgatását indítványozta, a bíróság december 15-re elnapolta a tárgyalást, így a perbeszédekre szerdán nem kerülhetett sor.

A vádlott védője, Papp Gábor azt mondta, hogy a hatályos jogszabály szerint a szakértők feladata nem egy új szakvélemény adására, hanem kizárólag arra vonatkozhatott, melyek voltak a korábbi szakvélemények közötti eltérések, ellentmondások okai, s azok miként oldhatók fel. Érvelése szerint ezekre a harmadik szakértői vélemény nem adott választ.

(Forrás - MTI)

Nézze meg korábbi cikkeinket!

a vádemelésről

a vallomásról

a tanúk meghallgatásáról

 

 

Címkék: pécsi egyetemi, elnapolás, büntethető, büntetőper, lövöldözés, kék hírek