Ahogy arról a KaposPont korábban beszámolt a különleges, két méter hosszú, százötven kilós, fehér színű ritka krokodil Franciaországból érkezett a hüllőházba. Amikor el akarták helyezni a terráriumban, rátámadt a két segédkező emberre. A hely tulajdonosa, Pécsi Tibor szerint nem történt harapás, de a sérülteket ellátó orvos ezt cáfolja.

A Magyar TV stábja a helyszínen rögzítette az eseményeket, de a hüllőház tulajdonosa megtiltotta a képanyag bemutatását. Vasárnapi híradójában azonban beszámolt az eseményekről.

Az erősen vérző sérülteket a kiérkező mentők a siófoki kórházba szállították. A kórház tájékoztatása szerint a két férfin szakított, harapás jellegű, 8 napon túl gyógyuló sebek voltak. Saját felelősségükre azonban elhagyták a kórházat.

Pécsi Tibor a Kapospontnak elmondta: az egyik férfi akkor sérült meg, amikor a medencébe tették a krokodilt. Az állat ugyanis akkorát lökött a segítőn, hogy az a falnak esett. A másik férfi kezét pedig a krokodil szúrós páncélja sértette fel. A terrárium vezetője hozzátette: egy mobil telefonos felvétellel tudja bizonyítani, hogy a hüllő szája be volt kötve, amikor a medencébe rakták.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a tulajdonos felelősségét az ügyben. Pécsi Tibort már kihallgatták.

(MTV, MTI)

Az esetről a rendőrség közleményt adott ki hétfőn délben. Eszerint egy fadobozban szállított krokodilt próbált meg áthelyezni a terráriumba három férfi 2011. október 2-án délelőtt egy balatonszárszói hüllőházban. Az áthelyezés során a krokodil száját összefogó pánt elpattant, és az állat megmarta a magánterrárium tulajdonosának segítő két férfit, akiket a mentők a siófoki kórházba szállítottak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint egyikük sérülése nyolc napon belül, a másiké nyolc napon túl gyógyuló. A siófoki rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást
ismeretlen tettes ellen.

Nézze meg az erről készült videónkat:

 

 

Olvassa el korábbi cikkünket a különleges krokodilról:

Ritka krokodilok a Balatonnál

Nézze meg egy korábbi videónkat!

 

Címkék: harapás, krokodil, Pécsi Tibor, balatonszárszó, baleset, kék hírek