A Kaposvári Városi Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a nő ellen.

A vádlott 2005-ben nevelőszülői tanfolyamot végzett azért, hogy az akkori lakóhelyén, Fonyódon a saját gyermeke mellett állami gondoskodásban lévő gyerekeket is nevelhessen.

Siófok Város Gyámhivatala 2008. szeptember 18-án négy átmeneti nevelésbe vett gyermeket helyezett ki hozzá. Az egy lány és három fiú testvérek voltak. 1999-ben, 2000-ben, 2003-ban és 2004-ben születtek.  

A vádlott és a gyerekek között a kapcsolat kezdetben megfelelő volt, azonban 2009-től a köztük lévő viszony megromlott, a nő a viselkedési problémáikat nem tudta kezelni, és ezért rendszeresen bántalmazta, büntette őket.

Általában kézzel ütötte testszerte, de volt olyan eset is, hogy a hajukat tépte, valamint teniszütővel, fakanállal, sodrófával bántalmazta a sértetteket.

Előfordult, hogy a vádlott az egyik gyereket fakanállal addig ütötte, amíg az el nem törött, ezután sodrófával bántalmazta. Máskor a WC kefével ütötte az egyik gyereket, majd a hideg időben huzamosabb ideig az általuk lakott családi ház teraszán térdepeltette.

A nevelőszülő esténként lefekvés után nem engedte, hogy a gyerekek a szobáikból kimenjenek, ezért többször előfordult olyan eset, hogy a sértettek a kis vagy nagy dolgukat a szobában végezték el, amit veréssel, illetve ételmegvonással torolt meg.

2009. nyarától rendszeressé vált, hogy a vádlott ételmegvonással büntette őket, csak az iskolában étkeztek, hétvégeken vagy több napig büntetésből semmit sem ehettek.
2009. őszén olyan eset is előfordult, hogy a nő a saját gyermekével vacsorázott, de éhező nevelt gyerekeknek nem engedte meg, hogy egyenek.

Máskora fejüket büntetésként a víz alá nyomta és hosszabb ideig ott tartotta, rossz viselkedésük miatt.

A vádlott 2010. júliusában Csokonyavisontára költözött, ahol még durvábban bánt a sértettekkel, rendszeresen indokolatlanul súlyosan bántalmazta őket, ételmegvonással és a házból való kizárással büntette őket.

A Kaposvári Városi Ügyészség a vádlottal szemben 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és 4 rendbeli védekezésre képtelen személy ellen folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emel vádat.

Annak megállapítására, hogy a gyermekvédelmi rendszer miért nem észlelte 2 évig a vádlott cselekményét, a Somogy megyei főügyész külön vizsgálatot rendelt el.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat:

 

 

Címkék: ügyszség, Csokonyavisonta, vizsgálat, nevelő, szülő, kék hírek