A szomszédasszonynak lett gyanús, hogy a 85 éves férfi hónapok óta nem íratta fel a gyógyszereit. Szólt, hogy valaki menjen be a lakásba. Csizmadia Józsefné azt mondja:
-A rendőrök mondták, hogy már 2 hónapja halott volt. Hát ez egy borzadály! Ilyen nincs...Nem is kevés nyugdíja volt.

Az idős férfi eltartási szerződést kötött egy nővel. A nő senkit nem akart beengedni a házba. Végül csak a rendőrök tudtak bejutni szerdán délután.

- Egy hölgy gondozta, Tolnából került ide. Hát nem volt idős asszony, még 60 éves sem. A fiával jött ide. A bácsinak jó nyugdíja volt- állítja egy falubeli asszony.

Az özvegy férfinek 2 gyermeke van, de külön éltek.Az idős férfi újsághirdetésben ismerkedett meg a gondozónőjével. Ágyban fekvő beteg volt. A nő Szekszárdról költözött ide és főzött rá. A szomszédok szerint a nő azért titkolta el az idős ember halálát, mert felvette a nyugdíját.   

- Két hónapon át bent volt halottan, és a nő senkinek sem mondta, hogy meghalt a Feri bácsi, felvette a nyugdíjat 2 hónapon keresztül- mondta Somogyi József.      

A felvett nyugdíjak ügyében a rendőrök csalás miatt nyomoznak. Koncz Katalin, a kaposvári kapitányság szóvivője elmondta:      
-A haláleset vizsgálata során felmerült a gyanú, hogy esetleg az elhunyt nyugdíjával csalás történt, ezzel kapcsolatban az eljárást a kapitányság folytatja.

Azt is vizsgálják, hogyan halt meg az idős férfi. A nő szerint álmában. Úgy tudjuk: a nő a rendőrségi kihallgatásán azt mondta: zavart volt, ezért nem szólt senkinek a halottról.

Nézze meg videónkat!

Címkék: eltartási szerződés, idős férfi, halott, Somogyaszaló, nyugdíj, kék hírek