A pécsi rendőrkapitányság nyomozója, Kőhalmi Zoltán a keddi, pécsi sajtótájékoztatón elmondta: az esti órákban egy 19 éves fiatalember és 15 éves barátnője baltával támadt meg egy spanyol orvostanhallgatót, majd egy kutatóorvost. A bűncselekmény pünkösdkor történt, de csak most hozhatták nyilvánosságra, nyomozati érdekek miatt.

A könnyebb sérüléseket szenvedő medikus lánynak sikerült elmenekülnie, az orvos azonban a baltával mért ütésektől szilánkos borda- és állkapocscsonttörést szenvedett. A rablók összesen 6500 forintot és egy mobiltelefont zsákmányoltak.

A tettesek nyomára a személyleírások és a mobiltelefon cellainformációi vezettek. A rablópáros lány tagját július elején elfogták, barátját Szijártó Szabolcsot jelenleg is keresi a rendőrség. Neki már nem ez az első esete a hatósággal, korábban a Kaposvári Városi Bíróság önbíráskodás miatt próbára bocsátotta. A rablást ez idő alatt követte el.

A párost felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsítják. Amennyiben bűnösségük bebizonyosodik, tettükért akár 10 év szabadságvesztést is kaphatnak.


Címkék: tinik, rablás, támadás, Pécs, kaposvár, kék hírek