A jól működő kapcsolat keretében a polgárőrök közös szolgálatokat látnak el a rendőrökkel, illetve önállóan is járőröznek.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja: a bevált gyakorlatnak megfelelően a polgárőrök tevékenységük megkezdésének idejéről és pontos helyéről minden esetben értesítik a Főkapitányság ügyeletét. Az együttműködés jelenlegi formája és a polgárőrök tevékenysége a jelenleg hatályos jogszabályi követelményeknek maradéktalanul megfelel. Ismert, hogy egy rendelet módosításának tervezete van a kormány napirendjén, melyet még tárgyal a kabinet. Amennyiben a jogszabályi környezet megváltozik, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei polgárőr szövetség is megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy eleget tegyenek a rendeletben foglalt szabályoknak.

A rendőrkapitányságok mindig számíthatnak a polgárőrök segítségére. Nem egyszer volt már rá példa, hogy eltûnt emberek felkutatásában, bûncselekmények elkövetőinek elfogásában is közreműködtek, vagy hasznos információkkal látták el a rendőröket egy-egy ügy kapcsán.

A jövőben is számíthatunk munkájukra, továbbra is segítenek rendezvények biztosításában, és abban is, hogy a gyerekek iskolába menet biztonságosan kelhessenek át az úttesten - írják a közleményben.  




Címkék: munkájukra, járőrözés, polgárőr, kapitányság, rendőrség, kék hírek