Féltékeny volt a másik férfire, mert ugyanaz a lány tetszett nekik. A darányi kocsmában összevesztek, majd a kocsma előtt verekedni kezdtek. A vádlott elővette a rúgós kését és megszúrta ellenfelét. A hasba szúrt férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba. A késelőt kedden lopásért is elítélték. Korábban már kapott egy 5 éves börtönbüntetést, mert részegen vezetve balesetet okozott, amiben meghalt egyik barátja.

Tavaly egy decemberi este a vádlott testvérei és ismerősei társaságában italozott egy darányi vendéglőben. Külön asztalnál ült a barátaival a sértett, egy fiatalember. Mindannyian alkoholt fogyasztottak. A vádlottnak és a sértettnek is tetszett egy fiatalkorú lány, aki a drávatamási férfi asztalánál ült. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott kiment az étteremből, a sértett követte, a bejárat előtt folytatták a vitát.

Lökdösődni kezdtek, egymás ruháját tépték, a barátaik sem tudták szétválasztani őket. A verekedés közben a vendéglőtől mintegy 38 méterre sodródtak, egy ház előtt az árokba estek, ott folytatták a dulakodást. Végül a vádlott a nadrágzsebéből elővett egy élesre köszörült rugós kést, majd féltérdre ereszkedett, és hasba szúrta a vele szemben álló ellenfelét. A szúrás után a kést az árokba hagyta a tettes, elfutott. A megszúrt fiatalember utánament, közöttük a rendőrök és a mentők érkeztéig folytatódott a szóváltás.

A megszúrt férfi kutyája is előkerült, arról ellentmondóak a vallomások, hogy kiszabadult-e a portáról, vagy a gazdája engedte ki, hogy az ellenfelére uszítsa. A staffordshire terrier három helyen megharapta a lányt, aki miatt kitört a csetepaté, a combján, az oldalán, a melle alatt. A lányt és a megszúrt férfit a mentők a szigetvári kórházba szállították. A penge nem ért létfontosságú szervet, de a férfi közvetett életveszélyben volt, meg kellett műteni. A seb 4 hét alatt gyógyult.

A rendőrségen és bírósági tárgyaláson a vádlott beismerő vallomást tett, és csupán annyit tett hozzá, hogy sajnálja a történteket. A sértett és a tanúk ezzel szemben ellentmondó vallomásokkal mondták el, hogyan történt a késelés.

Címkék: börtönbüntetés, Drávatamási, fiatalember, Darány, kék hírek