A kaposvári Toldi lakótelepi postánál egy ismeretlen férfi világosszürke kapucnis pulóverben odalépett a hivatal értékszállító autójához, majd egy fegyvernek látszó tárgyat fogott a sofőrre, aki éppen indítani készült. Azt követelte, hogy adja át neki a gépkocsit. A megszerzett járművel ezután elhajtott.

A kocsit a rendőrök Kaposvár külterületén, a Raktár utcában, a szántóföldön megtalálták.  Az elkövető onnan akart tovább menekülni. A rendőrség nem árulta el, hogy mennyi pénz volt a szállító járműben. Feltehetően jelentős mennyiségű készpénz volt az autóban, a postaautó küldeményeket  is szállított. A vezetője, akit azóta a rendőrök kihallgattak, több postán is járt,  közvetlenül a rablás előtti begyűjtő körútján.

A Kaposvárról kivezető utakon, a környező falvakban, például Jután és Mernyén ellenőrzőpontokat állítottak fel a rendőrök. Mindenkit megállítanak, és megnézik az autók csomagtartóját is.

Kérik, hogy akik a rablás időpontjában láttak valamit a Toldi lakótelepen, jelentkezzenek a rendőrség ügyeletén!

A postától kapott információk szerint az autóból nem tűnt el semmi. Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője a Kapospont kérdésére elmondta: a pénzt megtalálták az autóban, ami egy speciális, zárt biztonsági kazettában volt. Ezt kulcs nélkül nem könnyű kinyitni: ha megütik, a benne lévő festékpatron megszínezi a bankókat, így értéktelenné téve ezeket. A postai küldeményeknek sem veszett nyoma. Hüse Marianna szerint a rabló feszegette a kazettát, de látta, hogy könnyen nem jár sikerrel, feltehetően időzavarba került, és a menekülést választotta. A Postát nem érte kár, hangsúlyozta a szóvivő. Az elrabolt autót visszakapták, egy átvevőhelyen elzárták, mert még további rendőrségi vizsgálatok szükségesek.

"Add ide a kocsit, vagy fejbe lőlek!" ezt mondta a sofőrnek a lakótelepiek szerint a támadó, és fegyvert szegezett rá. A meglepett vezető éppen beült a postaautóba, és egy üvegből inni készült. A lakótelepen elterjedt a hír, hogy a tettes a Raktár utcában felgyújtotta az autót, hogy a nyomokat eltüntesse. Információink szerint a kocsi valóban kigyulladt, de ez akkor történt, amikor a rabló kinyitotta az egyik pénzeskazettát, és a festékpatron felrobbant.

Címkék: kék hírek