Várhatóan pénteken gyanúsítottként hallgathatják ki a május 8-án, Fót közelében közúti balesetet okozó S. Andrást, aki az elsődleges adatok alapján ittas állapotban vezetett – közölte Dunakeszi rendőrkapitánya szerdán. Stohl András színész-műsorvezető a karambol estéjén az MTI telefonos megkeresésére elismerte, hogy ő a hibás a balesetért. Hozzátette: rettenetesen sajnálja a történteket és nagyon szégyelli magát. A rendőrkapitány leszögezte: az ügyben eljáró dunakeszi kapitányság csak és kizárólag a nyomozás bizonyos fázisaiban rendelkezésre álló egyértelmű bizonyítékokra hagyatkozhat.

Kovács László rendőrkapitány elöljáróban elmondta, hogy a vonatkozó szabályok szerint a rendőrség S. Andrásként említi a büntetőeljárás alá vont színészt, aki nem adott a hatóságoknak felhatalmazást teljes neve közlésére. Ezt a tényt annak ellenére is figyelembe kell venni, hogy közszereplőként ő maga arccal és névvel számos médiumnak nyilatkozott, sőt, elismerte, hogy ő okozta a két ember sérülésével járó karambolt.

Mivel a meghallgatni kívánt hat-nyolc tanú közül többen már vallomást tettek, az általuk elmondottak, illetve az S. András vérében kimutatott "közepes"” alkoholszint alapján előreláthatólag pénteken, de legkésőbb hétfőn közúti baleset okozásával, illetve ittas vezetéssel gyanúsítja meg a rendőrség az eddig tanúként kezelt színészt.

Gyanúsítottá való "átminősítését" támasztja alá az is, hogy a műszaki szakértő első ránézésre nem talált műszaki hibát S. András kocsiján, és maga az érintett sem említette, hogy bármiféle baja lett volna az autójának - fűzte hozzá Kovács László, hangsúlyozva, hogy a végleges szakvéleményre körülbelül még egy hetet várni kell.

Péntekig biztosan várni kell arra is, hogy a levett vér-és vizeletmintából kimutatható volt-e bármilyen pszichotróp anyag, és időt igényel a balesetben súlyosan megsérült férfi állapotáról szóló orvos szakértői vélemény elkészítése is - jegyezte meg a rendőrkapitány. Egyelőre annyit tudni, hogy az útról az árokba lökött autóban ülő férfi nyolc napon túli sérüléseket szenvedett, ám hogy a sérülései közül bármelyik maradandónak bizonyul-e, azt nem - tette hozzá.

Címkék: Dunakeszi, Fót, Stohl András, Kovács László, alkohol, ittas, rendőr, baleset, kék hírek