Miután meghallgatták, hazaengedték a rendőrségről Stohl Andrást, akivel kapcsolatban az a gyanú merült fel, hogy ő vezette azt az autót, amely balesetet okozott szombat hajnalban Budapest és Fót között. "S. Andrást mint balesetben részt vevőt a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták, majd hazaengedték" - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PRMFK) sajtóügyeletese szombat délelőtt az MTI-vel. A Budapest és Fót között történt szombat hajnali autóbaleset szemtanúi, résztvevői szerint biztosan állítható, hogy Stohl András vezette azt az autót, amely a frontális ütközést okozta.

Az egyik gépkocsiban utazó nő szombat délelőtt az MTI-nek azt mondta: hajnalban Egerből tartottak a főváros felé, amikor frontálisan beléjük hajtott egy autó, amelyet Stohl András vezetett, aki - mint állította - "láthatóan ittas volt". A balesetben könnyebben megsérült utas elmondása szerint a színész-műsorvezető meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát". Hozzátette, hogy később Stohl András élettársa is a helyszínre érkezett.

A másik gépkocsiban utazó asszony ugyancsak arról számolt be az MTI-nek, hogy Stohl András szállt ki a balesetet okozó autóból, és ő is vélelmezte a színművész ittasságát. Elmondta: a szintén a kocsiban lévő édesapja - akit a tűzoltóknak kellett kivágniuk a járműből - combnyaktörést szenvedett, jelenleg műtőben van.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese szombaton az MTI-nek annyit mondott, hogy előállítottak egy 43 éves fóti férfit, S. Andrást, egy szombat hajnalban történt balesettel összefüggésben. Kovács Viktória később azt közölte, hogy "S. Andrást mint balesetben részt vevőt a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták, majd hazaengedték".


RTL Klub közleménye
Stohl András szombaton értesítette a csatornát, hogy a történtek miatt nem vállalhatja az ősszel induló X-Faktornak, Európa egyik legrangosabb zenei tehetségkutatójának műsorvezetését.
Az RTL Klub egyetértett és elfogadta a műsorvezető döntését. A csatorna mielőbbi gyógyulást kíván a baleset sérültjeinek.


A Duna TV gondolkozik


A Duna Televízió gondolkozik azon, hogy "az élet dramaturgiája hogyan fogja a Tűzvonalban című sorozat dramaturgiáját befolyásolni" - közölte a csatorna sajtófőnöke Stohl András autóbalesetével kapcsolatban szombaton az MTI megkeresésére.
"A baleset áldozatainak gyors felépülést kíván a Duna Televízió, nagyon sajnáljuk, ami történt" - mondta Herczeg Dóra.  A Tűzvonalban című magyar akciósorozat egyik főszereplőjét Stohl András alakítja.

Címkék: Stohl András, Fót, kék hírek, baleset