Kötél életmentők balesete

Balesetet szenvedett pénteken este 8 után a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület egyik járműve a Somogy megyei Mernyén. Mint azt megírtuk, a falu belterületén frontálisan ütközött a csapatszállító busz egy Opel személygépkocsival.

Bodó László az eset másnapján szerkesztőségünknek elmondta, éppen Budapestről tartottak hazafelé, az újoncok kötelező orvosi vizsgájáról. Hárman ültek az autóban, a balesetben egy húszéves társuk sérült meg, két sebet kellett összevarrni a fején. Őt már az este hazaengedték a kórházból. Egy másik fiatal tűzoltónak a válla rándult meg.

Információink szerint a fekete Opel nem a balesetet okozó sofőré volt. Így kerülhetett a mozgássérült-kártya a szélvédő mögé. Ugyanis a baleset után az - egyes információk szerint ittas - férfit úgy vitték vissza a helyszínre, mert az ütközés után kiszállt a kocsiból és elinalt.

A rendőrök megbilincselve szállították a vérvételre, ahonnan ismét megpróbált lelépni - sikertelenül. Bodó László nehezményezte: a férfi még elnézést sem kért.

A legnagyobb gondjuk az életmentőknek az, hogy a Ford Transit három feladatot is betöltött az egyesületnél. Használták csapatszállítóként, a búvár és alpintechnikai felszerelés szállításához, illetve a légpárnás hajó vontatására.

A totálkárosra tört járműben közel egymillió forint kár keletkezett, ám ennél sokkal nagyobb a baj. Ugyanis erre a gépjárműre nem számíthatnak ezután a vonulásoknál.

 

Helyszín

Címkék: KÖTÉL, kék hírek