A parancsnok elismerte: pontatlan információk alapján nyilatkozott, s ezzel akaratlanul is rontotta a Kaposvárról kialakult képet. Szita Károly szerint tanulni kell az esetből, a polgármester ezért újabb segítséget ajánlott fel az egyesületnek.

A SzÜV-székház oltása közben három tűzoltóautót is megbüntettek a parkolóőrök Kaposváron – ez a hír terjedt el a sajtóban az elmúlt napokban. A somogyi megyeszékhelyen vizsgálatot folytattak az ügyben, aminek során kiderült: az információk egyáltalán nem állják meg a helyüket. A fényképekkel igazolt valós tényeket Szita Károly mutatta be.

- A Kaposvári Városgondnokság munkatársai nem három autót büntettek meg, hanem egyet. Ez az autó nem tűzoltóautó volt, hanem magántulajdonban lévő, nem jól beazonosítható személygépkocsi. Az autó nem a rendőrség által lezárt területen, hanem a szomszédos utcában, az Anna utcában parkolt. A büntetés után 80 perccel a Polgári Védelem vezetője felkereste a városgondnokságot, és jelezte a problémát, amely után a parkolási bírságot törölte az iroda – fogalmazott a polgármester. Szita Károly hozzátette: nagyon sajnálja, hogy a média tájékoztatása nem tért ki a valós tények közlésére.

Amikor az önkéntesek a közösségnek segítenek és akcióban vesznek részt – azért, hogy hasonló problémák ne merüljenek fel – az egyesület 7 magántulajdonban lévő személyautója ingyenes parkolási engedélyt kap.

Szeretném megköszönni most, a nyilvánosság előtt is a kaposváriakért végzett önzetlen munkátokat – mondta Szita Károly polgármester.

- Köszönöm a felajánlást, az ismételt segítséget, és elnézést kérek a hozzám eljutott pontatlan információkért. Elnézést kérek azoktól az emberektől is, akiket a közvélemény elítélt a téves nyilatkozatom miatt - mondta Bodó László. - A polgármester úr által elmondottak valósak, s nagyon sajnálom, hogy a téves információk megbélyegezték a várost - zárta szavait a KÖTÉL Egyesület elnöke.

Címkék: kis szines