Tűz háttér

A SZÜV-székházat 1975-ben alapították. Az alapító okirat, az alaprajz és több nagy jelentőségű papír mind elégett, a Kötél Életmentő Egyesület iratai is elégtek a tűzben. A biztosító szerda délelőtt végzett felmérést, első körben 40 millió forintos kárt állapított meg. A kiégett irodákat kivéve a többi helységben dolgozók visszaköltöztek az épületbe, és átcsoportosítások történtek. A tűz okát még vizsgálják, arra gyanakodnak, hogy elektromos zárlat okozta a tüzet. Közben azt is megtudtuk, hogy több bérlő már most felmondta a bérleti szerződést a SZÜV-székházzal.

Megbüntették a SZÜV-székház oltásánál dolgozó önkéntes életmentőket a parkolóőrök az irodaháznál keletkezett tűz oltása közben - közölte szerda reggel Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) parancsnoka. A rendőrség által lezárt területre ugyan Bár beengedték az önkéntes életmentők autóit a rendőrség által lezárt területre, büntetőcédulákat helyeztek el rajtuk.

Bodó szerint a parkolóőrök könnyen megállapíthatták, hogy a járművek hozzájuk tartoznak. A tíz centiméteres betűvel kinyomtatott "Kötél speciális mentőszolgálat" felirat messziről is jól látható volt, három autójuk mégis mikuláscsomagot kapott. A parancsnok elmondta, mindezek ellenére ki akarja fizetni a bírságot, mivel az összeg az irodaházban elégett iratok értékéhez képest elenyésző. Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője szerint az ellenőrnek nincs mérlegelési joga, az a dolga, hogy az önkormányzat rendelete alapján járjon el. Vagyis méltányosságot kell gyakorolni, ezért elengedik a büntetést.

Címkék: kék hírek