A hajnali órákban átvonult front mögött napközben már csökken a csapadékhajlam, legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor. A nappali hőmérsékletek 20 fok alatt alakulnak.

Péntektől felerősödik felettünk a déli áramlás amellyel egyre melegebb léghullámok árasztják el hazánkat. További jelentős felmelegedés várható, szombaton már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Alacsony nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, így többnyire a napsütésé lesz a főszerep, a szél azonban végig élénk, időnként erős lehet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: eleinte helyenként még előfordulhat eső, zápor, majd napközben átmenetileg felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

Szombat: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a húsvéti ünnepek alatt tovább erősít a meleg, néhol még 25 fok feletti maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. A jövő hét kedden érkezhet majd lehűlés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, fagy, havas, front, március, , felmelegedés, fülledt, köd, zápor, tél, zivatar, eső, meleg, csapadék, időjárás