Melegfront alakítja időjárásunkat, déli áramlással enyhébb, de növekvő nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk. Szerdán tovább erősödik a nappali felmelegedés, visszatérnek a 20 fok körüli maximum hőmérsékletek. A nap második felében helyenként már előfordulhat záporos csapadék.

Csütörtökön is marad a változékonyság és átmenetileg megtorpan a felmelegedés.
Péntektől már szárazabb levegő érkezik fölénk, csökken a csapadékhajlam, több lesz a napsütés. A nappali hőmérsékletek már 20 fok felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: szombaton, illetve az ünnep alatt már 25 fok közeli nappali hőmérsékletek várhatók. Nem lesz zavartalan a napsütés, de csapadék nem valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, szél, csapadék, felmelegedés, március, zivatar, eső, lehűlés, zápor, fagy, időjárás