Megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, ismét délire fordul felettünk az áramlás. A következő napokban egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, a hőmérsékletek már az átlagos felett alakulnak. Kedd hajnalban még előfordulhatnak gyenge fagyok, majd ezt követően enyhülnek az éjszakák, napközben pedig 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Az időjárás változékony jellege azonban megmarad, főleg szerdán és csütörtökön alakulhatnak ki záporok. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő.

Szerda: gyakrabban lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, emellett azonban előfordulhatnak naposabb időszakok is. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnapig további jelentős felmelegedésre, májusi hőmérsékletekre számíthatunk. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, csapadék egyik nap sem valószínű. A jövő hét első napjaiban egy újabb front közelítheti meg hazánkat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, szél, eső, hőmérséklet, fagy, felmelegedés, lehűlés, zápor, csapadék, időjárás, zivatar