Északi légpályákon továbbra is hideg, de szárazabb levegő érkezik fölénk. Kedd napközben már több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ennek ellenére azonban tovább csökken a hőmérséklet.

Szerda hajnalra nyugalomba jut felettünk a hideg levegő, mérséklődik a szél, ennek hatására erősen lehűl a levegő. A hideg levegő utánpótlása azonban ezzel meg is szűnik, csütörtök napközben már jelentős enyhülés kezdődik. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 3-6 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. A változó irányú szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -2,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a hétvégén további enyhülés várható, de közben ismét változékonyra, csapadékosra fordul az idő. A jövő hét elején újabb lehűlés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, tél, március, front, fülledt, havas, csapadék, meleg, lehűlés, , köd, fagy, zivatar, zápor, eső, időjárás