Északi áramlás alakul ki felettünk amellyel egyre hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Erős lehűlés, télies idő nem várható, de napról napra néhány fokkal csökken a hőmérséklet. Nem lesz túl száraz a fölénk érkező levegő, így gyakran lesz felhős az ég, csapadék azonban csak néhol fordulhat elő. A nappali hőmérsékletek már csak 10 fok körül alakulnak.

Kedden még csak néhol, majd szerda hajnalban már többfelé valószínű gyenge fagy. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Elvétve előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a változóan felhős ég mellett naposabb időszakok is lesznek. Az északi szél élénk lehet. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, többfelé lehet talaj menti fagy. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. A változó irányú szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -2,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtök hajnalban még előfordulhat fagy, majd ezt követően jelentős enyhülés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, hőmérséklet, március, felmelegedés, lehűlés, fagy, eső, szél, zivatar, csapadék, időjárás