Szerdán a távolodó ciklon hidegfrontja alakítja időjárásunkat, változékony, szeles idő várható. A nappali hőmérsékletek még 10 fok körül alakulnak.

Csütörtökön elhagyja térségünket a légörvény, javulás kezdődik időjárásunkban. Elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, a hőmérsékletek pedig már megközelíthetik a 15 fokot. Pénteken további enyhülés, kellemes tavaszi idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szerda: többnyire felhős idő várható, helyenként azonban már előfordulhat kevés napsütés. Néhol még kialakulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

null

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: szombaton egy újabb légörvény érinti hazánkat, ismét növekszik a csapadékhajlam. Vasárnaptól már javulás kezdődik, visszatér a kellemes tavaszi idő. 

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár