Mediterrán ciklon illetve annak hidegfrontja okoz változékony időt. Az esti órákig még többfelé várható újabb eső, zápor, a csapadékhullásban azonban most is lehetnek szünetek. A ciklon hátoldalán hűvösebb levegő érkezik fölénk, így tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szerdán még felettünk lesz a front, de már fokozatosan csökken a csapadékhajlam, szeles, hűvös idő várható. 

Csütörtöktől eltávolodik térségünkből a ciklon, javulás kezdődik időjárásunkban. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: erősen felhős vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: többnyire felhős idő várható és szórványosan még előfordulhat kisebb csapadék. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: péntektől a jövő hét elejéig további enyhülésre, kellemes tavaszi időre számíthatunk. Futó záporok szombaton fordulhatnak elő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás