A következő napok időjárását ciklonok és azok frontjai határozzák meg, így meglehetősen változékony idő várható. Hétfőn egy légörvény csapadékzónája vonul át felettünk, egyre nagyobb területen várható eső, zápor. A csapadékhullásban azonban lehetnek szünetek. Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat. A front mögött már elvékonyodhat a felhőzet, de továbbra is előfordulhat csapadék.
Szerdán is marad a hidegfronti hatás, záporokkal tarkított szeles idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: többnyire borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-14 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: továbbra is a felhőké lesz a főszerep és többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

null

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hét további részében már nyugodtabb idő várható és ismét erősödik a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár