Szombattól ismét délire vált felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A hétvégén már gyengül az éjszakai lehűlés, a nappali hőmérsékletek pedig ismét az átlagos felett alakulnak.

Az enyhe levegővel azonban nedvesség is érkezik, így többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Rövid ideig tartó zápor, csepergő eső bárhol előfordulhat majd. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: többnyire felhős idő várható, csak néhol süthet ki a nap. Helyenként előfordulhat átmeneti zápor. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: többnyire a felhőké lesz a főszerep, néhol azonban előfordulhatnak rövid napos időszakok. Elszórtan kialakulhat kisebb eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Hétfő: marad a nagyrészt erősen felhős ég és szórványosan kisebb csapadék is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a változékony, de enyhe idő. Jelentős lehűlés előjele nem látszik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, szél, március, fagy, csapadék, felmelegedés, lehűlés, eső, zivatar, zápor, időjárás