Tőlünk délre egy mediterrán ciklon örvénylik, ennek áramlási rendszerében továbbra is igen enyhe, időnként kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás, a délutáni órákban továbbra is 15 fok fölé melegszik a levegő és az éjszakák is enyhék lesznek. Időnként azonban erősebben megnövekszik a felhőzet és főleg pénteken kisebb csapadék is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég és elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől már hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, fokozatos lehűlés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, köd, , felmelegedés, február, front, fülledt, zápor, havas, lehűlés, csapadék, eső, meleg, fagy, tél, időjárás