Mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, a légörvény felhő és csapadékzónája azonban nagy valószínűséggel határainkon kívül marad. A ciklon áramlási rendszerében továbbra is igen enyhe levegő érkezik fölénk, így marad a tavaszias idő, a nappali hőmérsékletek az áprilist idézik. Egyes helyeken már 20 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 16-19 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Néhol kisebb zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Péntek: többnyire felhős idő várható és néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a tavaszi idő, bizonytalan mértékű lehűlés majd 7-8. után érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: köd, február, felmelegedés, csapadék, havas, tél, fülledt, front, zivatar, zápor, meleg, , fagy, lehűlés, időjárás, eső