A légköri helyzetben továbbra sem lesz lényeges változás, így folytatódik a hetek óta tartó déli áramlás. A fölénk érkező levegő nem lesz túl nedves, ezért csapadék már nem valószínű és több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A hőmérsékletek jó 10 fokkal az évszakos átlag felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: napos és felhős időszakok váltakoznak. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak. 

null

Szerda: gyakran lesz felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 16-18 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig marad az igen enyhe, tavaszias idő. Az időszak végén már több lehet a napsütés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár