A következő napokban is marad a déli áramlás, így lehűlésre nem kell számítanunk, sőt a jövő hét elejétől kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés. Fagymentesek lesznek az éjszakák, napközben pedig már kevéssel 15 fok fölé melegedhet a levegő.

Zavartalan napsütésre azonban nem számíthatunk, igaz csapadék is csak néhol fordulhat elő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: gyakran lesz felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

null

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig marad a szokatlanul enyhe, tavaszi idő, a nappali hőmérsékletek már megközelíthetik a 20 fokot. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár