A hétvége időjárását egy hullámzó frontrendszer alakítja, így többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, de nagy területre kiterjedő, tartós, kiadós csapadék nem várható. Marad a déli áramlás, így lehűlésre továbbra sem kell számítani, a hőmérsékletek jóval az átlagos felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-15 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Néhol futó zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: erősen felhős és rövid napos időszakok váltakoznak, szórványosan várható eső, zápor. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig marad az igen enyhe idő, a nappali hőmérsékletek jó 10 fokkal az átlagos felett alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár