Déli, délnyugati áramlással továbbra is enyhe, de már nedvesebb levegő érkezik fölénk. Nyugat felől egy frontzóna éri el hazánkat, ami várhatóan lelassul, hullámot vet felettünk, így a hétvége időjárását is meghatározza majd. Gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan bármelyik nap kialakulhat eső, zápor. A várható csapadék mennyisége és területi eloszlása bizonytalan. Folytatódik a szokatlanul enyhe idő, a nappali hőmérsékletek továbbra jóval az átlagos felett, 15 fok közelében alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: többnyire felhős idő várható és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Elszórtan zápor is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-15 fok között alakulnak. 

Vasárnap: felhős idő várható szórványosan esővel, záporral. A déli szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: jelentős változás, lehűlés a jövő héten sem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, havas, február, fagy, felmelegedés, zápor, csapadék, meleg, lehűlés, tél, front, eső, , köd, zivatar, időjárás