A következő napokban felerősödik felettünk a délnyugati áramlás amellyel még az eddigieknél is enyhébb levegő érkezik fölénk. Gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig egyre többfelé 15 fok közelébe melegszik a levegő.

Péntektől egy ciklon áramlási rendszerében már nedvesebb levegő áramlik fölénk, így növekszik a csapadékhajlam. Szórványosan eső, zápor is előfordulhat, de nagy területre kiterjedő tartós csapadék nem valószínű. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: többnyire felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat. Néhol eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a tavasz a télben, lehűlés továbbra sem várható. Keddig nedvesebb levegő alakítja időjárásunkat, eső, zápor bárhol előfordulhat, majd ezt követően valószínűleg csökken a csapadékhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, február, meleg, havas, eső, zivatar, fülledt, köd, , lehűlés, felmelegedés, front, fagy, tél, csapadék, időjárás