Felerősödik felettünk a délnyugati áramlás amellyel még a mostaninál is enyhébb léghullámok érkeznek. A következőkben gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig már ismét 15 fok közelébe melegszik a levegő. A napsütés mellett erősen felhős időszakok is lehetnek, de csütörtök estig még nem várható csapadék.

Péntektől azonban már nedvesebb levegő áramlik fölénk, egyre többfelé várható eső, zápor. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Péntek: borult idő várható többfelé esővel, záporral. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: lényeges változás a jövő hét közepéig nem várható időjárásunkban, marad a szokatlanul enyhe idő. Gyakran lesz  felhős az ég és időnként esők, záporok is előfordulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, február, fülledt, felmelegedés, zivatar, köd, lehűlés, , fagy, csapadék, tél, eső, meleg, front, zápor, időjárás