Az átmeneti hidegfront után a következő napokban ismét délire vált felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb levegő érkezik fölénk.

Szerda hajnalban még előfordulhat gyenge fagy, majd ezt követően gyengül az éjszakai lehűlés. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, csütörtökön már 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Zavartalan napsütés azonban egyik nap sem várható, időnként felhőzónák sodródnak fölénk.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: péntektől növekszik a csapadékhajlam, szinte bármelyik nap előfordulhat eső, zápor. Marad a déli áramlás, így folytatódik a szokatlanul enyhe idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, lehűlés, tél, fülledt, február, felmelegedés, eső, , meleg, csapadék, köd, fagy, front, zápor, zivatar, időjárás