A következő napokban több front is érint illetve áthalad majd felettünk, de gyökeres időjárási fordulat, téli idő továbbra sem várható. A több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lehetnek, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A hőmérsékletekben sem lesz lényeges változás. Megszűnik a szélsőséges enyheség, 10-12 foknál azonban ezek után sem lesz hűvösebb. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: eleinte még lehet több-kevesebb napsütés, majd fokozatosan megnövekszik a felhőzet és elszórtan kisebb eső, futó zápor is kialakulhat. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében tovább melegszik a levegő, visszatérnek a 15 fok körüli maximum hőmérsékletek. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, front, köd, február, felmelegedés, tél, havas, , zivatar, fülledt, meleg, fagy, lehűlés, eső, csapadék, időjárás