Néhány napig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a csapadékos időt okozó frontok elkerülik térségünket. Csendes, száraz idő várható több-kevesebb napsütéssel, átmeneti felhősödésekkel. A derült éjszakákon néhány fokkal fagypont alá hűl a levegő, napközben azonban továbbra is az átlagosnál enyhébb idő várható.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél gyenge lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban erősebben is megnövekedhet a felhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét elejéig marad az eseménytelen, az átlagosnál enyhébb idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: február, fülledt, köd, havas, fagy, front, felmelegedés, meleg, tél, , lehűlés, zivatar, eső, zápor, csapadék, időjárás