Északnyugati áramlással néhány fokkal hűvösebb levegő érte el hazánkat. Hétfőn még folytatódik a hidegfrontos szeles idő, csapadék azonban már csak eleinte fordulhat elő. Kisebb lehűlés kezdődik, a nappali hőmérsékletek azonban még így is 10 fok közelében alakulnak. 

Kedden és szerdán nyugodtabb idő várható, mérséklődik a szél és több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szerda hajnalban többfelé lehet gyenge fagy. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: eleinte még többfelé lehet eső, zápor, majd napközben megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. A északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig marad az átlagosnál több fokkal enyhébb idő, jelentős lehűlés továbbra sem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár