Vasárnap egy légörvény alakítja időjárásunkat, kiterjedtebb, jelentős esőzésre számíthatunk. A csapadékhullásban azonban lehetnek szünetek. Hétfőn megérkezik fölénk a ciklon hidegfrontja, ennek hatására napközben már csökken a csapadékhajlam. 

Mérséklődik a nappali felmelegedés, azonban még így az átlagosnál jóval enyhébb idő várható.

Kedden tovább csökken a felhőzet, de a marad a hidegfronti hatás, gyakran lesz erős a szél. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: borult idő várható többfelé esővel, záporral. A délutáni órákban zivatarok is kialakulhatnak. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: eleinte még többfelé valószínű eső, zápor, majd napközben csökken a csapadékhajlam, elvékonyodik a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében már újabb melegedés kezdődik, visszatérnek a 15 fok közeli nappali hőmérsékletek. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár