A ciklonok áramlási rendszerében már nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így a következő napokban változékonyra, csapadékosra fordul időjárásunk. Összességében többfelé várható eső, zápor, a legtöbb csapadék vasárnap hullhat. 

Hétfő napközben már csökken a csapadékhajlam, fokozatosan felszakadozik a felhőzet. 
Az időszak végén néhány fokkal csökken a hőmérséklet, de még így is átlagosnál jóval enyhébb idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és a késő délutáni, esti órákban helyenként már eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: borult idő várható többfelé esővel, záporral. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Hétfő: eleinte még előfordulhat eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam, elvékonyodik a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a kisebb lehűlés után a jövő hét második felében már ismét melegszik a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás