Pénteken és még a hétvégén is tartja magát az átlagosnál jóval enyhébb idő. 
A ciklonok áramlási rendszerében azonban már nedvesebb levegő érkezik fölénk. Egyre több lesz felettünk a felhő és eleinte csak néhol, majd vasárnap már többfelé várható eső, zápor. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: többnyire felhős idő várható, kevés napsütés azonban előfordulhat. Néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Vasárnap: többnyire erősen felhős idő várható és többfelé valószínű eső zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-12 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő héten is marad a változékony, időnként csapadékos időjárás. Tovább hűl a levegő, de még mindig az átlagosnál enyhébb idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: február, havas, zivatar, zápor, tél, fülledt, időjárás, köd, csapadék, lehűlés, felmelegedés, , meleg, fagy, front, eső