A következő napokban is marad a nyugati áramlás amellyel több hullámban enyhe, többnyire alacsony nedvességű levegő érkezik fölénk. A több-kevesebb napsütés mellett felhős időszakok is lehetnek, de csapadék nem várható. Fagymentesek lesznek az éjszakák, napközben pedig 15 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a szokatlanul enyhe idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tél, február, havas, zivatar, felmelegedés, eső, fülledt, , köd, csapadék, front, zápor, lehűlés, fagy, meleg, időjárás