A következő napokban marad a nyugati áramlás, az igen enyhe levegőnek még bőven lesz utánpótlása. További felmelegedésre számíthatunk, a hőmérsékletek legalább 10 fokkal az évszakos átlag felett alakulnak.

Csapadék továbbra sem várható, a szél azonban időnként erős lesz, így a 15 fok közeli nappali hőmérsékleteket a ténylegesnél valamivel hűvösebbnek érezhetjük majd. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: a fátyolfelhők mellett napos időszakok is lesznek. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Kedd: gyengén felhős napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: még legalább egy hétig marad a tavasz a télben. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: február, havas, front, fülledt, , felmelegedés, tél, meleg, lehűlés, köd, zivatar, csapadék, fagy, zápor, eső, időjárás