Nyugati áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. A következő napokban gyakori frontátvonulásra számíthatunk, a hőmérsékletek azonban már több fokkal az átlagos felett alakulnak. A hétvégén már megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben pedig egyre többfelé 10 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A nyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Vasárnap: gyengén felhős, napos idő várható. A nyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-13 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a szokatlanul enyhe idő, lehűlés előjele nem látszik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: február, felmelegedés, fagy, fülledt, lehűlés, havas, , zápor, tél, köd, meleg, eső, zivatar, front, csapadék, időjárás