Az eseménytelen, csendes időt okozó anticiklon gyengül felettünk, a következő napokban ismét visszatér a frontokkal tarkított idő. Csütörtöktől a hétvégéig több hideg, illetve melegfront is áthalad majd felettünk. Jelentős csapadék nem várható, de futó zápor, átmeneti kisebb eső előfordulhat. A hőmérsékletekben egyelőre nem lesz változás, legfeljebb annyi, hogy péntektől már gyengül az éjszakai lehűlés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan ködös, borongós időszakok is lehetnek. A változó irányú szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz. Késő estére 0,+2 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: gyakrabban lesz felhős az ég és néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. 

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 6-8 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén jelentős enyhülés várható, egyre inkább 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Bizonytalan mértékű lehűlés  majd a jövő hét második felében lehet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, január, , zápor, fülledt, köd, felmelegedés, front, meleg, fagy, tél, lehűlés, zivatar, csapadék, eső, időjárás