Nyugati áramlás alakult ki felettünk, amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, enyhe levegő érkezik fölénk. A következő napokban gyakori frontátvonulásra, változékony, szeles időre számíthatunk.

Tartós, nagy mennyiségű csapadék nem várható, de záporok bárhol és bármikor kialakulhatnak. A hőmérsékletek már több fokkal az átlagos felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Szórványosan várható eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid időre süthet ki a nap. Többfelé valószínű eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 6-9 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig nagy valószínűséggel folytatódik az enyhe idő, télies fordulat előjele továbbra sem látszik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: január, felmelegedés, eső, havas, zivatar, fülledt, meleg, lehűlés, tél, fagy, köd, front, csapadék, , zápor, időjárás