A nyugodt, csapadékmentes időszak a végéhez közeledik, a következő napokban már változékonyabbra fordul az idő. Újév napján egy hidegfront csapadékzónája halad át felettünk, főleg a nap első felében várható eső, zápor, a délutáni órákban már felszakadozhat a felhőzet. Jelentős lehűlés nem várható, de néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.  Kedden átmenetileg megnyugszik az idő, a délutáni órákban ismét 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak, ennél hűvösebb a tartósan ködös tájakon lehet. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: eleinte borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd csökken a csapadékhajlam, a délutáni órákban felszakadozik a felhőzet. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak.

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati  szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a változékony idő, főleg szerdán és pénteken lehet újabb eső, zápor. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás. Január 7. után érkezhet majd bizonytalan mértékű lehűlés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár