A következő napokban már kissé enyhébb levegő érkezik fölénk a magasban, ennek hatására fokozódik a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött köd helyenként napközben is megmaradhat, máshol pedig a megemelkedett ködből vastagabb rétegfelhőzet képződik. Napsütés általában csak átmenetileg és az is kisebb körzetekben lehet.

Vasárnap egy melegfront alakítja időjárásunkat. Jelentős enyhülés még ekkor sem várható, növekszik a csapadékhajlam, elszórtan előfordulhat gyenge havas eső, eső. Hétfőn már a talaj közeli légrétegekbe is megérkezik az enyhülés, a délnyugati tájakon 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: többnyire borult, néhol ködös idő várható, de kisebb körzetekben elvékonyodhat a felhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A  nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan várható kisebb eső, havas eső. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő, helyenként sűrű köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

Hétfő: többnyire felhős idő várható, csak kevés napsütés lehet. Elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepén egy jelentős esőket adó ciklon vonul át felettünk. Eleinte tovább emelkedik a hőmérséklet, majd a hét második felében kisebb lehűlés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, , tél, fülledt, december, eső, csapadék, meleg, lehűlés, felmelegedés, köd, front, fagy, zivatar, zápor, időjárás