A csapadékos időt okozó ciklon mögött hidegebb, szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. Vasárnap már egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, legfeljebb elvétve fordulhat elő gyenge hószállingózás. A nappali hőmérséklet már alig emelkedik 0 fok fölé.

A jövő hét első napjaiban elkerülnek bennünket a frontok, eseménytelen, csapadékmentes idő várható. Az éjszakánként -5 fok alatti minimum hőmérsékletek is előfordulhatnak és napközben sem lesz melegebb 0,+2 foknál. 
Kedden kissé enyhébb levegő érkezik fölénk, így néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban:

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére -3,-1 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán újabb ciklon érkezik, átmenetileg egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. A hőmérsékletekben nem lesz jelentős változás. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár