Az átmeneti szünet után szombaton egy újabb csapadékzóna halad át felettünk. Napközben ismét egyre többfelé várható eső, zápor. Az esti óráktól már hidegebb léghullámok érkeznek fölénk a magasban, így változhat a csapadék halmazállapota.

Vasárnaptól szárazabb, hidegebb levegő alakítja időjárásunkat. Felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet, ennek ellenére azonban tovább csökken a hőmérséklet. Az éjszakák fagyosak lesznek és napközben is alig emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható és többfelé valószínű eső, havas eső, havazás. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő. 

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -3, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében folytatódik a télies idő, szerdán újabb vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. A hét második felében bizonytalan mértékű enyhülés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár