A déli tájakon már kevéssel 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Kedden egy mediterrán ciklon hatására csapadékosra fordul időjárásunk. Eső, havas eső egyaránt előfordulhat, a szilárd halmazállapot inkább az északi tájakon lehet majd a jellemző. A nappali hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás. Szerdára elvonul a ciklon, mögötte pedig átmenetileg ismét hidegebb léghullámok érkeznek fölénk.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyakran lesz felhős az ég, eleinte azonban még lehet kevés napsütés. Estétől már előfordulhat kisebb eső, havas eső. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: borult idő várható többfelé esővel, záporral. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtörtöktől újabb enyhülés kezdődik, pénteken már 10 fok feletti maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. Pénteken ciklon érkezik, ismét többfelé várható eső. A hétvégére kisebb lehűlés körvonalazódik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, havas, köd, ősz, november, lehűlés, fagy, felmelegedés, időjárás, zápor, meleg, , front, zivatar, csapadék, eső