A hidegfront átvonulása után már csökken a csapadékhajlam, fokozatosan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Szombaton két ciklon közötti viszonylag nyugodt idő várható. A szél továbbra is élénk, helyenként erős lesz, de csapadék nem várható és akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Vasárnapra újabb ciklon éri el térségünket, így ismét növekszik a csapadékhajlam. A hőmérsékletekben továbbra sem lesz jelentős változás. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délutáni órákban már csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. A változó irányú szél erős, helyenként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Vasárnap: átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délutáni, esti órákban azonban már csökken a csapadékhajlam. A délnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében marad a változékony idő, jelentősebb lehűlés előjele továbbra sem látszik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás